Ελλάδα
Επικοινωνία | Global Site
Tο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντίπαρου επιστρέφει το 2021

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντίπαρου επιστρέφει το 2021 μετά την υποχρεωτική παύση των εκδηλώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Φωτογράφοι από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να δείξουν την οπτική τους πάνω στο θέμα “The Wild Side”.

Το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 18 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο, όπως πάντα στο πανέμορφο Κάστρο του 15ου αιώνα, το οποίο δημιουργεί μια μοναδική, μαγευτική εμπειρία.

Δεκαπέντε φωτογράφοι διακρίθηκαν μετά από επιλογή πενταμελούς κριτικής επιτροπής, αποτελούμενης από τους: Μαριλένα Σταφυλίδου, Στράτο Καλαφάτη, Barry Talis, Morten Loberg και David Frazer Wray και θα εκθέσουν τις εργασίες τους στους τοίχους του Κάστρου.

Η εταιρία Fujifilm Hellas βραβεύει τη συμμετοχή του Βασίλη Νεμπεγλεριώτη, που ψηφίστηκε ως η καλύτερη από την επιτροπή, με την κάμερα Fujifilm X-A5 και το φακό Fujinon 15-45 mm f/3.5-5.6.

Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων, το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας της Αντιπάρου υποδέχεται φέτος το διακεκριμένο φωτογράφο Στράτο Καλαφάτη ως επίτιμο καλεσμένο. Το μοναδικό εικαστικό οδοιπορικό «Άθως: Τα Χρώματα της Πίστης», συμπαραγωγή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας, θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Τέχνης Αντί, στο Κάστρο Αντιπάρου, από τις 10 έως τις 30 Ιουλίου 2021.

Τέλος, για πρώτη φορά στην Αντίπαρο και από τις 11 έως τις 13 Ιουλίου, ο Enri Canaj, φωτογράφος του πρακτορείου Magnum, θα ηγηθεί ενός εντατικού, διαδραστικού workshop προσφέροντας στους φωτογράφους την ευκαιρία να βελτιώσουν την οπτική αφήγηση, και το πιο σημαντικό, να τους καθοδηγήσει στην ανακάλυψη τη δική τους οπτικής γλώσσας.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις και τους καλλιτέχνες στα

https://www.antiparosphotofestival.com/aipf-photographers-2021/

https://www.antiparosphotofestival.com/workshop/

Η Αντίπαρος φημίζεται ως μια κοινότητα με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα που χρονολογείται από τη δεκαετία του '70. Το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας της Αντιπάρου συνεχίζει αυτή την παράδοση ενώ παράλληλα λειτουργεί σαν υπόβαθρο σε ανερχόμενα ταλέντα και τη στήριξη του νησιού. 

© FUJIFILM Ελλάδα