Ελλάδα
Επικοινωνία | Global Site
3o ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ OPEN HOUSE Athens 2022

ReOPEN Athens 9&10 Απριλίου

To OPEN HOUSE Athens προγραμματίζεται για το Σάββατο 9 & την Κυριακή 10 Απριλίου, με τις δια ζώσης ξεναγήσεις και πιο συγκεκριμένα με δωρεάν αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις σε 50+ κτίρια και με 3 διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και στην Κηφισιά. Μεγάλος χορηγός του ΟΗΑ για άλλη μια χρονιά είναι η εταιρεία κουφωμάτων SIAS S.A.

Το ΟΗΑ 2022 πραγματοποιείται ακόμα με την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Culture is Athens.

Πιο αναλυτικά στο πλαίσιο του OPEN HOUSE Athens 2022 προγραμματίζονται οι παρακάτω δράσεις:

 

OPEN TOURS 09&10.04

Η κύρια εκδήλωση του ΟΗΑ αφορά ξεναγήσεις σε 50+  κτίρια και χώρους-ιστορικά, αλλά και σύγχρονα, δημόσια και ιδιωτικά, χώροι κατοικίας, εργασίας, πολιτισμού, αναψυχής, λατρείας, μνημεία–με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από τους 400 εθελοντές τις εκδήλωσης (Χορηγός Εθελοντών Kraft Paints). Η συμμετοχή στο OPEN TOURS γίνεται δωρεάν και χωρίς κράτηση εντός του ωραρίου λειτουργίας του κάθε κτιρίου που συμμετέχει. Απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης.  Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/buildings/open-tours-2022/

 

MADE IN Athens 09&10.04

Αναπόσπαστο κομμάτι του OPEN HOUSE, είναι το MADE IN Athens(χορηγός HUB Lighting & Innovation by Kafkas),το οποίο επανέρχεται και φέτος με 10 χώρους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη διαδικασία παραγωγής διαφόρων προϊόντων και να συνομιλήσουν με σχεδιαστές και designers. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται δωρεάν εντός του ωραρίου λειτουργίας του κάθε χώρου. Απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης.

 

Οι δημιουργοί-χώροι που συμμετέχουν είναι οι εξής :

·       HUB LIGHTING & INNOVATION BY KAFKAS

·       DOLCE PUBLISHING

·       2PLUS1EQUALS2

·       SAINT OF ATHENS

·       SAVAPILE

·       STUDIO ARISTOTELIS BARAKOS

·       ΝΗ.Μ.Α.

·       JAM PEDALS

·       FIBRA FIBRA

·       TRABALA STUDIO

 

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/event/made-in-athens/

 

OPEN WALK 09&10.04

Τρεις θεματικές διαδρομές μας μεταφέρουν σε ένα ταξίδι στον χρόνο και μας ξεναγούν σε πλευρές της πόλης λιγότερο γνωστές, αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αρχιτεκτονικό και ιστορικό. Οι θεματικές διαδρομές είναι οι εξής:

  • Τα Αρχοντικά της Κηφισιάς
  • Το Βυζάντιο κάτω από την σκιά της Ακρόπολης
  • Η Βιομηχανική όψη της παλαιάς Αθήνας

Τα OPEN WALKS του ΟΗA με χορηγό την SIAS S.A. θα μας ξεναγήσουν σε πλευρές της πόλης λιγότερο γνωστές, αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αρχιτεκτονικό και ιστορικό. Η κάθε διαδρομή έχει διάρκεια 1.30-2 ώρες και δεν απαιτεί κράτηση &πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης, για την συμμέτοχη. Περισσότερες πληροφορίες:https://www.openhouseathens.gr/event/open-walks/

 

OPEN OFFICE 08.04

To OPEN OFFICE με χορηγό την Dimand, επανέρχεται και φέτος με μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις σε 4 αρχιτεκτονικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Στόχος αυτής της παράλληλης δράσης είναι να αναδείξει το επάγγελμα του αρχιτέκτονα, συστήνοντας στο κοινό καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους αρχιτέκτονες, που ξεχωρίζουν στον εργασιακό τους κλάδο. Τα βίντεο θα κάνουν πρεμιέρα την Παρασκευή 8 Απριλίου στο κανάλι του Open House Athens στο YouTube.

Τα γραφεία που συμμετέχουν είναι :

  • A&M ARCHITECTS
  • PILA STUDIO
  • K_STUDIO
  • AGIS MOURELATOS | ARCHITECTS

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/event/open-office/

 

VIRTUAL TOUR 11.04

Μέσα από τα Virtual Tours του Open House Athens, δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει και να ξεναγηθεί διαδικτυακά σε κτίρια αξιόλογης αρχιτεκτονικής στην Αθήνα. Τα βίντεο ανεβαίνουν στο κανάλι του Open House Athens στο YouTube όπου και παραμένουν διαθέσιμα για προβολή οποιαδήποτε στιγμή.

Το Virtual Tour του OHA 2022 θα γίνει στο κτίριο Agemar HQ που σχεδίασαν οι RS Sparch. Η πρεμιέρα θα γίνει την Δευτέρα 11 Απριλίου.

 

LIVE-STREAMING TOURS 06-10.04

Μια πρωτοποριακή διαδικτυακή δράση, που πραγματοποιείται φέτος για πρώτη χρονιά, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει απομακρυσμένα δωρεάν ξεναγήσεις σε πραγματικό χρόνο, μέσω live-streaming. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την πλατφόρμα Viewpal, σε 4 από τα κτίρια του προγράμματος, στις μέρες και ώρες που ανακοινώνονται παρακάτω:

Προσφυγικά Οδού Αλεξάνδρας: 6 Απριλίου, 17:30
Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία: 7 Απριλίου, 18:30
Αθηναϊκή Αστική Μονοκατοικία: 7 Απριλίου, 18:00
Βίλα Καζούλη: 10 Απριλίου, 13:45

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/event/live-streaming-tours/

 

REALITY CAPTURE / 3D VIRTUAL TOUR 08.04

 

Η METRICA Α.Ε. μας προσφέρει για άλλη μια φορά την εμπειρία μιας τρισδιάστατης (3D) ξενάγησης, φέτος στους χώρους του 10am Lofts. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια εμπειρία τρισδιάστατης ξενάγησης όπου κι αν βρίσκονται, μέσα από το PC ή το smarphone τους. Θα περιηγηθούν εικονικά στον χώρο στον δικό τους ρυθμό και θα εξερευνήσουν κάθε γωνιά του ανακαλύπτοντας λεπτομέρειες με τη χρήση επεξηγηματικών Mattertags ή/και βίντεο, ενώ θα έχουν στη διάθεσή τους πληθώρα εργαλείων, ώστε να γνωρίσουν τον χώρο, βιώνοντας έτσι μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης.

 

Το σαββατοκύριακο του ΟΗΑ θα πλαισιωθεί από μια σειρά διαγωνισμών:

 

OPEN PHOTO 09-17.04

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας με χορηγό φέτος την Prodea investments, διεξάγεται κάθε χρόνο στο instagram, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να μοιραστεί την εμπειρία του και τη ματιά του. Είναι ανοιχτός σε όλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, λάτρεις της αρχιτεκτονικής, της Αθήνας και του OPEN HOUSE Athens. Φέτος ο διαγωνισμός αφήνει ακόμα μεγαλύτερες επιλογές στους επισκέπτες, αφού τα θέματα του διαγωνισμού είναι δύο:
– Shades of green: Το χρώμα της αειφορίας και της φύσης
– Αντιθέσεις: Το “τότε” με το “τώρα”, το “παλιό” με το “σύγχρονο”

Συμμετέχετε δημοσιεύοντας φωτογραφίες (posts) από την εκδήλωση στο instagram:
1. Γράφοντας #prodea_oha2022 και
2. Κάνοντας follow @openhouseathens @prodea_investments @fujifilmhellas

Οι τρεις φωτογραφίες που θα διακριθούν μέσα από αυτόν βραβεύονται με έπαθλα φωτογραφικές μηχανές Fujifilm. Περισσότερες πληροφορίες:https://www.openhouseathens.gr/event/open-photo/

 

KLEEMANN OPEN VOTE 09-17.04

Ο διαγωνισμός για το βραβείο κοινού με χορηγό την Kleemann δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της δράσης να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ξενάγηση και να λάβουν μέρος στην κλήρωση για ένα υπέροχο δώρο!Ταυτόχρονα, επιβραβεύουν τους εθελοντές του αντίστοιχου κτιρίου/διαδρομής, οι οποία θα λάβουν έπαινο επιβράβευσης και αναμνηστικά δώρα. Ο σύνδεσμος για τη ψηφοφορία θα ανοίξει εδώ στις 9 Απριλίου.

 

OPEN YOUR PORTFOLIO εως 29.04

Ο καθιερωμένος διαγωνισμός πορτφόλιο στελεχώνει και φέτος το πρόγραμμα του ΟΗΑ. Η ΣχολήΒακαλόArt&Design, με σκοπό την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και την ενίσχυση του κύρους του επαγγελματικού χώρου της αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου, προσφέρει για ακόμη μια χρονιά ολική υποτροφία για σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, που είναι επικυρωμένο από το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby και οδηγεί στην απονομή του πτυχίου ΜΑ in ArchitecturalDesign.Η υποτροφία χορηγείται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του OPEN HOUSE Athens 2022, αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, καλύπτει το σύνολο του κόστους των διδάκτρων (αξίας 8.000 ευρώ).

Η οπτική ταυτότητα της εκδήλωσης προέκυψε ύστερα από τον διαγωνισμό DESIGN THE POSTER, ο οποίος συν διοργανώθηκε με τη Σχολή ΒακαλόArt&Design. Η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού είναι η Κωνσταντίνα Μουτσέλου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του ΟΗΑ 2022 θα βρείτε στην ιστοσελίδα openhouseathens.gr

Φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:https://www.dropbox.com/sh/b1z9jid3caleh4x/AACiIHUAS1JKFHSs8EkWPh3Da?dl=0

Χορηγός επικοινωνίας: EΡΤ 3, 102 fm, 9.58 fm

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Ρενάτα Δούμα,  υπεύθυνη επικοινωνίας ΟΗΑ

Τ: 6937213824 | Μ: info@openhouseathens.gr |www.openhouseathens.gr

Facebook: Open House Athens | Twitter: @openhouseathens | Instagram: openhouseathens

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE

H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων OpenHouseAthens και OpenHouseThessaloniki. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του OpenHouseWorldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης OpenHouse.

© FUJIFILM Ελλάδα