Ελλάδα
Επικοινωνία | Global Site
ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ OPEN HOUSE Thessaloniki 2022 | Celebrating 10 years

Η μεγαλύτερη αρχιτεκτονική γιορτή της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στις 26 & 27 Νοεμβρίου 2022, με μεγάλη επιτυχία και χιλιάδες επισκέψεις. Φέτος, ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική χρονιά καθώς γιορτάσαμε τα δέκα χρόνια από την  ίδρυση του θεσμού στην πόλη μας. Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας, που ακούραστα ξενάγησαν χιλιάδες επισκέπτες! Όπως ευχαριστούμε, άλλωστε, και τους επισκέπτες, που μας τίμησαν και φέτος μαζικά και περίμεναν υπομονετικά στην ουρά, αποδεικνύοντας την αγάπη τους για την εκδήλωσή μας! Ένα μεγάλο ευχαριστώ, ακόμα, στους φορείς και στους χορηγούς, χάρη στους οποίους καταφέραμε να υλοποιήσουμε το όραμα μας. We were all part of a great team! Πιο αναλυτικά:

Οι 550 εθελοντές της εκδήλωσης με χορηγό εθελοντών το ινστιτούτο ξένων γλωσσών Galileo Galilei ξενάγησαν το κοινό σε 66 κτίρια της Θεσσαλονίκης. Ακόμα, το πρόγραμμα του ΟΗΤ 2022 περιλάμβανε 3 διαδρομές (OPEN WALKS), συστήνοντας πλευρές της πόλης με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό, αλλά και ιστορικό ενδιαφέρον.  Μέγας Χορηγός του OPEN HOUSE Thessaloniki 2022 ηταν η εταιρεία ΚΟΣΜΑΟΓΛΟΥ.  Ακόμα, το OPEN HOUSE Thessaloniki 2022 διεξήχθη υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε με το MADE in Thessaloniki με τον χορηγό της δράσης την ΤΙΤΑΝ , το οποίο αφορούσε ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής, με στόχο να γνωρίσει το κοινό τη δημιουργική κοινότητα της πόλης, καθώς και τις παραγωγικές διαδικασίες που κρύβει κάθε επάγγελμα.

Την Δευτέρα 20.11 και την Παρασκευή 25.11 ολοκληρώθηκε το OPEN SCHOOL με χορηγό την KLEEMANN. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΗΤ περιελάμβανε αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις σε ορισμένα  από τα κτίρια που συμμετείχαν  στο Οpen tours και χώρους του MADE in Thessaloniki οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τους εθελοντές της εκδήλωσης και απευθύνονταν σε μαθητικά- εκπαιδευτικά και άλλα οργανωμένα γκρουπ.

 

Το OPEN BOX, το ενημερωτικό περίπτερο του OPEN HOUSE Thessaloniki, λειτούργησε στο γυάλινο περίπτερο Αριστοτέλους με Μητροπόλεως.

Το πρόγραμμα του ΟΗΤ εμπλουτίστηκε από μια σειρά βίντεο της παράλληλης δράσης του OPEN OFFICE με χορηγό την ELVIAL και έκαναν πρεμιέρα την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο κανάλι του Open House Thessaloniki στο YouTube. 3 αρχιτεκτονικά γραφεία της  Θεσσαλονίκης μας μιλούν για την δουλειά τους και μας δείχνουν τον χώρο στον οποίο εργάζονται.

Μπορείτε να δείτε τα βίντεο στα παρακάτω λινκ:

 

 

 

Το σαββατοκύριακο του ΟΗΤ πλαισιώθηκε από μια σειρά διαγωνισμών:

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας με χορηγο την ELVIAL συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 04.12! Το κοινό μπορεί να ανεβάζει φωτογραφίες με post (από δημόσιο προφίλ ) σχετικές με το θεμα του διαγωνισμού (“Θέα στην πόλη”) χρησιμοποιώντας το hashtag # elvial_oht2022 και κάνοντας follow: @openhousethessaloniki, @elvial_sa και @fujifilmhellas.  Οι τρεις φωτογραφίες που θα διακριθούν μέσα από αυτόν βραβεύονται με έπαθλα φωτογραφικές μηχανές προσφορά της Fujifilm Hellas.

Όσοι επισκέφτηκαν το ΟΗΤ 2022 έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο βραβείο κοινού PRODEA OPEN VOTE, επιβραβεύοντας τους εθελοντές του αντίστοιχου κτιρίου/διαδρομής, οι οποίοι θα λάβουν έπαινο επιβράβευσης και αναμνηστικά δώρα. Μπορείτε να ψηφίζετε στον παρακάτω σύνδεσμο  εδώ έως 04.12 και να μπείτε ταυτόχρονα στην κλήρωση για μια φωτογραφική μηχανή προσφορά της Fujifilm Hellas.

Το κοινό που προμηθεύτηκε τον έντυπο οδηγό του ΟΗΤ 2022, είχε την δυνατότητα να σφραγίσει τον χάρτη στα κτίρια που επισκέφθηκε και να  ανεβάσει φωτογραφία του σφραγισμένου χάρτη του στο instagram από δημόσιο προφίλ, κάνοντας tag το openhousethessaloniki μεχρι τις 04.12 (OPEN your MAP). Ο αγαπημένος μας χάρτης θα κερδίσει ένα αναμνηστικό δώρο του ΟΗΤ.

 

Η αυλαία του OHT έκλεισε με τον πιο όμορφο τρόπο, με το TIME TO CLOSE PARTY, το καθιερωμένο πάρτι λήξης την Κυριακή 27.11 στην Έπαυλη Μαρόκου, με την μουσική του DJ Chris Stam του 1NC powered by palooza events.

Την οπτική ταυτότητα του  OPEN HOUSE Thessaloniki 2022 σχεδίασε η Κωνσταντίνα Μουτσέλου.

To OHT 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλο χορηγό την εταιρεία KΟΣΜΑΟΓΛΟΥ,  υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ και του τμηματος αρχιτεκτόνων μηχανικών ΑΠΘ, του ΤΕΕ/ΤΚΜ και του ΟΑΣΘ και με χορηγό OPEN OFFICE την ELVIAL χορηγό εθελοντών το  Galileo Galilei ,με χορηγό MADE in Thessaloniki το ΤΙΤΑΝ με  χορηγό OPEN PHOTO την ELVIAL ,με χορηγό OPEN VOTE την Prodea investments,  με χορηγό OPEN SCHOOL την KLEEMANN χορηγούς: Kiskinidis, Ianos, Thessprint, cworks, Fujifilm hellas, magic photo, paperstar, hoops3, ghost kitchen, printzone με χορηγούς Φιλοξενίας: Gatto perso, 72ad Thessaloniki ,με χορηγούς επικοινωνίας: OPEN tv, tv100 fm100, fm 100.6, zoo90.8, 96,8 velvet, 100.3 τρανζιστορ, metropolis 95.5, republicradio.gr, iefimerida, parallaxi, voria.gr, archisearch.gr, cozyHome, cozyvibe.

Στην οργανωτική επιτροπή του ΟΗT 2022 συμμετείχαν οι Τατιάνα Αναγνωστάρα, Κατερίνα Δουδούμη,  Ρενάτα Δούμα, , Κυριακη Γεωργιάδου, Γιάννης Κανταρτζής, Ελένη Μαντικα, Αναστασία Αδαμούδη. Νομικός Σύμβουλος Παντελής Ρόκκος, Λογιστικό γραφείο Σ. Ρούσσος & Συνεργάτες Α.Ε.  

Οι υπεύθυνοι περιοχής του ΟΗT 2022  ήταν οι Αριαδνη Αντωνιάδου, Ισμήνη Αυγητιδου, Χριστίνα Βασιλειάδου, Ευα Θυμιάτη, Αλεξανδρος Καπετάνου, Χρύσα Καρανικόλα, Αλίκη Κωνσταντινίδου, Νίκος Αλκαιος Λαδάς, Μαργαρίτα Λέκκα, Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης, Ανέστης Μαυροκωστίδης, Ελπίδα Μελή, Σοφία Μπαγανά, Ελισάβετ Μπατμάνι, Γεωργία Παντίδου, Βάσια Παπαδοπούλου, Θανάσης Τζιουβάρας, Βούλα Τουνουσίδου. Ομάδα υποστήριξης : Αγγελική Καλιπτσίδη, Θάλεια Κάλφα, Ιωάννα Πέτρου. 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 10ο OPEN HOUSE Athens το οποίο προγραμματίζεται στις 1&2 Απριλίου 2023!

Φωτογραφικό υλικό Open House Thessaloniki 2022: https://www.dropbox.com/sh/rlmhbhwa4g03t54/AACI3J3JUda1gAOjJlitIizwa?dl=0

 

 

Πληροφορίες:

Ρενάτα Δούμα, υπεύθυνη επικοινωνίας ΟΗΤ

Τ: 6937213824 | Μ: info@openhousethessaloniki.gr | www.openhousethessaloniki.gr

Facebook: Open House Thessaloniki

Twitter: @openhousethess

Instagram: οpenhousethessaloniki

 

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE

H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.

 

Ο ΘΕΣΜΟΣ OPEN HOUSE

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 50 πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν, και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους.

© FUJIFILM Ελλάδα