Ελλάδα
Επικοινωνία | Global Site
“Μία Θέση Ανάμεσά Τους / A Place Among Them” Παρουσίαση Φωτογραφικού λευκώματος, Ανδρέα Καμουτσή.

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 18.30 το διαδικτυακό περιοδικό φωτογραφίας iFocus.gr σε συνεργασία με τις Εκδόσεις IANOS διοργανώνουν παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος του Ανδρέα Καμουτσή με τίτλο:
“Μία Θέση Ανάμεσά Τους / A Place Among Them”
Την εκδήλωση θα προλογίσει η Δώρα Λαβαζού, editor in Chief του iFocus.gr

Θα μιλήσουν οι:
Ανδρέας Καμουτσής – φωτογράφος, Official Fujifilm X – Photographer.
Αλέξανδρος Βούτσας – εικαστικός, φωτογράφος & Διδάκτωρ φωτογραφίας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ)
Βαγγέλης Ψαθάς – Υπεύθυνος Τμήματος Επαγγελματικής Φωτογραφίας Fujifilm Hellas
Μπάρμπαρα Μαμάτη - Υπεύθυνη Τμήματος Marketing & Communications Fujifilm Hellas

 

 

Λίγα λόγια για το λεύκωμα


Το λεύκωμα «Μία Θέση Ανάμεσά Τους / A Place Among Them» είναι το αποτέλεσμα ενός πολύχρονου προσωπικού φωτογραφικού project του φωτογράφου Ανδρέα Καμουτσή. Διήρκησε 8 χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε 8 χώρες με 8 διαφορετικές Fujifilm μηχανές. Συγκεκριμένα από το 2015 έως και το 2022 στις: Δανία, Ελλάδα, Σερβία, Ισραήλ, Τουρκία, Μαρόκο, Ισπανία και Πορτογαλία και χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά mirrorless φωτογραφικός εξοπλισμός της Fujifilm Χ - Series.
Mέσω της φωτογραφικής εικόνας ο φωτογράφος εξερευνεί ανθρώπινες καταστάσεις, πολλές φορές αντιφατικές, όπως η μοναξιά και η μοναχικότητα, που ενδεχομένως όλοι
έχουμε βιώσει και που ο κάθε θεατής μπορεί να τις αποκωδικοποιήσει με το δικό του τρόπο. Πρωταγωνιστές ήταν τυχαίοι άνθρωποι κάθε ηλικίας, που βάδιζαν σε παράλληλες πορείες δίχως να συναντιούνται.
Χρησιμοποιώντας το αγαπημένο του είδος φωτογραφίας, αυτό της Φωτογραφίας Δρόμου και το διαθέσιμο φυσικό φως ο Ανδρέας εξερεύνησε με ελεύθερο στυλ πολλά νέα μέρη και ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα συλλαμβάνοντας στιγμές που περνούν γρήγορα από μπροστά μας, αλλά μένουν και αποτυπώνονται ανεξίτηλα στον καμβά της ζωής μας, διαμορφώνοντας μελλοντικά τον ψυχισμό μας. Το σύνολό τους υποδηλώνει μια αέναη αναζήτηση, που εκφράζεται μέσω του προσωπικού αγώνα ύπαρξης κάθε ανθρώπου μέσα κι έξω από τις μεγαλουπόλεις του 21ου αιώνα.

 

 

Μέρος των εσόδων του εν λόγω λευκώματος θα διατεθούν στον κοινωνικό φορέα “Κλίμακα”, με σκοπό την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού. www.klimaka.org.gr
1η Έκδοση, Αυτο-έκδοση 500 αντίτυπα, διαστάσεις 24Χ28 cm, 120 σελίδες, 87 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, offset duotone εκτύπωση, σκληρό εξώφυλλο & χαρτί mango volume 150gsm, Ελληνική & Αγγλική Γλώσσα.
ISBN: 978-618-00-4211-5

Φωτογραφίες: Ανδρέας Καμουτσής
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Βούτσας, Ελένη X. Σεβαστή
Επεξεργασία Φωτογραφιών: Γιώργος Κουτσουβέλης
Σχεδίαση Εξωφύλλου: Ελένη Αγγελίδου
Εκτύπωση, Χορηγός: Fujifilm Hellas

Βιογραφικό σημείωμα:
Ανδρέας Καμουτσής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, το 1979. Σπούδασε πληροφορική και εργάστηκε στον τομέα αυτό ως το 2013. Έκτοτε τον κέρδισε η Τέχνη της Φωτογραφίας, την οποία ασκεί έως σήμερα επαγγελματικά. Παραδίδει μαθήματα φωτογραφίας δρόμου, τα οποία διοργανώνει ο ίδιος ή σε συνεργασία με σχολές φωτογραφίας. Είναι από το 2016 επίσημος φωτογράφος, Official Fujifilm X -Photographer. 

Πολλές φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά και στο διαδίκτυο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο σε ομιλίες και προβολές σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα. Η ανάδειξη των συναισθημάτων και το μυστήριο σε συνδυασμό με την απλότητα και την αρμονία αποτελούν τον πρωταρχικό του στόχο σε κάθε φωτογραφία. Ο τρόπος που φωτογραφίζει δηλώνει μια προσπάθεια προσωπικής προσαρμογής στις κοινωνικές διαφοροποιήσεις των καιρών μας.


Web: www.AndreasKamoutsis.gr
Insta: www.instagram.com/andreas_kamoutsis

© FUJIFILM Ελλάδα